Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Синът на бившия президент на Киргизстан Аскар Акаев Айдар

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgСинът на бившия президент на Киргизстан Аскар Акаев Айдар
Коментари Харесай

Синът на президента на Киргизстан почина в Москва

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Синът на някогашния президент на Киргизстан Аскар Акаев Айдар умря в Москва на 44 години. Това заяви 24.kg с позоваване на близки на фамилията. Според известия в медиите повода за гибелта на мъжа е инфаркт. Преди това Акаев-младши е бил консултант на министъра на финансите на Киргизстан и депутат, през 2005 година той е лишен от всички длъжности и пълномощия, против него са формирани редица наказателни каузи, след което той отпътува за Русия.

``
реклама

Той беше измамен под правосъдна отговорност за причиняване на вреди на страната и частните лица. След това Айдар Акаев и фамилията му отпътуват за Русия.

Баща му Аскар Акаев през 1990 година става първият президент на Киргизстан и е отпред на страната в продължение на 15 години. В резултат на революцията на лалетата и конфликтите сред протестиращите и полицията, Акаев-старши също напусна страната.

Преди това в столицата на Киргизстан - Бишкек, протестиращите завзеха държавния дом и редица други административни здания по време на нападението. Опозицията го упрекна в корупция.

Преди неочакваната си гибел синът на Акаев-старши се занимава с бизнес в Русия. Освен това през 1998-2001 година Айдар Акаев-младши е женен за Алия Назарбаева, най-малката щерка на първия президент на Казахстан, Нурсултан Назарбаев.

Според ръководителя на отдела за контрол на наказателнопроцесуалните и оперативно-издирвателните действия на основната прокуратура Абдигани Шерипбаев общо взето Айдар Акаев минава през пет наказателни каузи.

Общо съгласно Шерипбаев органите на реда в Киргизия са почнали 106 наказателни каузи, свързани с родственици и близки сътрудници на експрезидента на страната Аскар Акаев. Нито едно персонално дело обаче не е формирано против него, означи представителят на Генералната прокуратура на Киргизия. 
Президенти на Киргизстан за 30 години самостоятелност рядко подадоха оставка без скандал. В средата на януари съдът реши да удължи задържането на някогашния президент на Киргизия Алмазбек Атамбаев. Според отбраната съдът дефинира нарастване на пандиза на Атамбаев с два месеца, т.е. до 15 март 2020 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР